jos

TRASEE MONTANE

Predeal – Cabana Trei Brazi

Timp necesar: 2 – 2,5 ore
Obiective: Cabana Trei Brazi, Cimitirul Eroilor
Marcaj: cruce albastra
Dificultate: usor
Punct de plecare: Predeal

Plecand din Predeal cu autobuzul se parcurg cei 8 km pana in localitatea Paraul Rece, de unde se urca pe Muntele Poiana Arsa, urmarind Valea Rasnoavei. Obiectivele care va vor atrage atentia vor fi Cimitirul Eroilor, care cinsteste pe cei cazuti in luptele din 1916 de la Predeal si terenul amenajat pentru concursuri nationale si internationale de schi fond si biatlon. Ajunsi la Paraul Bradet, traseul continua printr-o padure de fag si molid pana la Pasul Rasnov, situat la altitudinea de 1.074 m, de unde se desprinde catre dreapta poteca ce strabate Muntele Fitifoiu pana la Cabana Trei Brazi. Drumul spre stanga va va duce la Cabana Diham, soseaua din fata ajunge in localitatea Paraul Rece.

Poteca spre dreapta va intampina cu un urcus destul de abrupt in care veti putea admira palcurile de paduri si poienile insorite ce imbraca Muntele Moraru, iar apoi va cobori pana in Valea Raului Pietrosu pentru a urca pe versantul vestic al Muntelui Moraru, acoperit de mesteceni. Respiratia vi se va taia la vederea crestelor Bucegilor (Bucsoiu, Coltii Morarului si Costila). Drumul va trece prin padurea de mesteceni si prin poiene si va coti spre dreapta dezvaluind un mic lac. Dupa inca un urcus mai lin, drumul iese in poiana larga de la 1.128 m altitudine, situata in saua dintre bazinul Paraului Mic (afluent la Ghimbavului) si al Paraului Vladut. Aici este construita Cabana Trei Brazi, inconjurata de vaile nordice ale Bucegilor, Culmea Þiganesti si Culmea Velicanu, Bucsoiul, Muchiile Cheii din Postavarul si varfurile ascutite ale Pietrei Craiului.

De la Cabana Trei Brazi puteti ajunge la Cabana Secuilor si pe Valea Toclitei pana la Cheile Rasnovului.

Spre Predeal puteti lua autobuzul sau puteti alege sa va intoarceti pe jos, peste Culmea Fitifoiu, poposind pe drum si la Cabana Vanatorilor.